Ügyfélszolgálat: +36-29/323-323 | Üzletünk: 2225 Üllő, Pesti út 39.

Pullservice magazin

Hőszivattyú a független hőforrás

2023.03.22 13:40
Hőszivattyú a független hőforrás

A hőszivattyúk egyre népszerűbbek, mert energiatakarékos, zéró károsanyag-kibocsátású és karbantartást nem igénylő fűtőberendezések. Otthonának hőszivattyús fűtése olcsóbb lehet, mint a gáz, fűtőolaj, pellet vagy szén. Lássuk, hogyan működik a Beretta HYDRO UNIT M hőszivattyú és milyen előnyei vannak.

A legnépszerűbbek a levegő-víz hőszivattyúk, amelyek a ház környezetéből kapják a hőt, és adják át a víznek, amelyet a ház fűtésére és használati melegvízként használnak. Ezek közül érdemes odafigyelni a monoblokk szivattyúkra, amelyeknek minden alkatrésze egy házban van elhelyezve. Az ilyen szivattyúk nem foglalnak helyet a házban - az épületen kívül vannak felszerelve. Egy monoblokk típusú szivattyúra példa a Beretta HYDRO UNIT M. Ez egy nagy energiahatékonyságú készülék. 

A HYDRO UNIT M hőszivattyú felépítése és működési elve


A HYDRO UNIT M léghőszivattyú DC-Inverter technológiájú rotációs kompresszort használ, amely az R32 munkaközeget nagy nyomásra és magas hőmérsékletre sűríti. A hőenergia nagy cserélőfelületű, alumínium bordákból készült lemezes hőcserélőben (kondenzátorban) kerül a hidraulikus rendszerbe. Az elektronikus expanziós szelep csökkenti a párologtatóba visszatérő hűtőközeg nyomását és hőmérsékletét. Az elpárolgott gáznemű hűtőközeg visszakerül a kompresszorrendszerbe, és a hőszivattyú ciklus újraindul. A HYDRO UNIT M hőszivattyú 65 C -os vízhőmérséklet mellett is stabil teljesítményt garantál. Érdemes megjegyezni, hogy működése nagyon halk és nem okoz kellemetlenséget a ház lakóinak.

 


Lehet-e a szivattyú független hőforrás?
Természetesen. A HYDRO UNIT M hőszivattyú minden otthonban biztosítja a hőt, feltéve, hogy megfelelően van megválasztva. Ez egy modern fűtőberendezés energiatakarékos vagy termomodernizált házakhoz. A HYDRO UNIT M hőszivattyú télen-nyáron jól működik - széles hőmérsékleti tartományban képes működni: -25 és +43 C között.

Hőszivattyú felújított házba
Használhatóságuk miatt jelenleg a hőszivattyúkat választják leggyakrabban a házaik hőkorszerűsítését végző befektetők. Nagyon gyakran fotovoltaikus mikrotelepítéssel együtt szerelik be, ami gazdasági és ökológiai szempontból optimális megoldás.

Hőszivattyú új lakásba
Minden ma épült háznak energiahatékonynak kell lennie. Ennek teljesítéséhez korszerű - zéró emissziós és a lehető legalacsonyabb energiafogyasztású - fűtőberendezések alkalmazása szükséges, mint például a Beretta HYDRO UNIT M hőszivattyú. Ez biztosítja a legalacsonyabb fűtési költségeket a többi tüzelőanyaghoz képest. A legjobb megoldás egy alacsony hőmérsékletű padlófűtési rendszer táplálására használni. 

forrás: https://muratordom.pl/instalacje/pompy-ciepla/pompa-ciepla-beretta-jako-samodzielne-zrodlo-ciepla-aa-h9jU-iLhe-rLv5.html