Ügyfélszolgálat: +36-29/323-323 | Üzletünk: 2225 Üllő, Pesti út 39.

Pullservice magazin

Konyha felújítása I. rész

2022.11.25 14:47
Konyha felújítása I. rész

Mi a egjobb módja a konyha felújításának?

Ha már nem érzi jól magát a saját konyhájában, itt az ideje egy konyhafelújításnak. Lehet, hogy a dizájn már nem tűnik korszerűnek, a vízelvezetés már nem megy zökkenőmentesen, és valójában több tárolóhelyre vágyott. Új konyha azonban nem mindig szükséges azonnal. Mert kis költségvetés mellett is újra új pompában tündökölhet a konyha. A teljes konyhafelújítás nagy változást hoz.

A legfontosabb dolgok a konyhafelújításról röviden

  • A konyha felújítása újszerű állapotba hozza a konyhát
  • akkor válik szükségessé, ha a konyha már nem működik
  • a jelenlegi konyha problémái támpontokat adnak az optimalizáláshoz
  • bérlakások esetén az esetleges változtatásokat a bérbeadóval kell egyeztetni
  • Kis költségvetéssel is hatékonyan szépíthető a konyha
  • A konyha teljes felújítása költséges és időigényes lehet

Mi az a konyhafelújítás?

 

Ha a konyha mutatja a korát, akkor lehet, hogy felújításra szorul. A felszálló vízgőz és zsír meg

telepedett a falakon és a mennyezeten. Nagyon valószínű, hogy a csempe fugák már nem fényes fehérek, ráadásul maga a konyha már nem is modern.

Néha ez nem csak a megjelenésen múlik. A vízvezetékek gyakran már nincsenek rendben, különösen a régi épületekben. Ha ezek vas csövek, akkor rozsdásodhatnak, és vízkőlerakódások keletkeznek. Ha nedvesség kerül a falakba, az hosszú távon komoly károkat okozhat.

A konyhafelújítás elsősorban a konyha új állapotának helyreállítását szolgálja. Az azonban, hogy ez mennyire bonyolult, számos tényezőtől függ. Mindenekelőtt az aktuális állapotot és a saját kívánságait kell figyelembe venni.

Mikor esedékes a konyhafelújítás?

A konyhafelújítás legkésőbb akkor esedékes, amikor a konyha már nem tölti be funkcióját. Ha a víz nem folyik le tartósan, vagy koszos víz folyik ki a csapból, gyorsan kell cselekednie. Még akkor is, ha az elektromos berendezések nem működnek megfelelően, vagy túl kevés a csatlakozás, érdemes kicserélni az elektromos rendszert.

A funkció mellett azonban a megjelenés is nagy szerepet játszik a jó közérzetben . A funkcionális, modern konyha vonzó életteret kínál a család és a barátok számára. Mert a konyha többet jelent, mint az ételek tárolását és elkészítését. Gyakran hangulatos hely, ahol az egész család összejön, együtt étkeznek, házi feladatot készítenek vagy sütiket sütnek.

Ha ez a kellemes lakókörnyezet már nem adatik meg, akkor sürgősen el kell gondolkodnia a konyhafelújításon.

Mire kell figyelnem a konyha felújításakor?

A konyhafelújítás előtt érdemes feltenni magának a kérdést, hogy teljesen fel kell-e újítani, vagy elegendő-e a részleges felújítás. A felújítást jól meg kell tervezni és előkészíteni. Ezért figyeljen oda, hogyan használja a konyhát. Mit szeretsz és mi zavar? Mi az, amit nem szeretne nélkülözni az új konyhájában? Több tárhelyre vagy összességében több helyre van szüksége? A legjobb, ha leírod a régi konyháddal kapcsolatos összes dolgot, ami különösen idegesít, és mit szeretnél néhány hét alatt másképp megoldani.

A konyhafelújítás után

Azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen funkciót szeretne ellátni konyhájával. Csak élelmiszer tárolására és elkészítésére szolgál, va

gy legyen egy kiegészítő lakótér étkezővel? Ha van elég hely, falak lebontásával vagy mozgatásával egy kicsit bővítheti a konyhát. Ez különösen hasznos a gyermekes családok számára.

Mivel a modern konyhákban gyakran több elektromos készüléket használnak, legyen elegendő konnektor, és az elektromos kábeleket is ellenőrizni kell.

Az előzetes tervezéshez elegendő egy mérethű vázlat négyzetes papíron. A digitális szobatervek kicsit összetettebbek, de a tervezés szempontjából rugalmasabbak. Ezek könnyen létrehozhatók általános rajz- vagy prezentációs programokban, és tetszés szerinti gyakorisággal reprodukálhatók. Ez a legjobb módja annak, hogy megtudja, mit lehet tenni a rendelkezésre álló hellyel. A konkrét tervezéshez a következőket is figyelembe kell venni:

Mik a konyhafelújítás előfeltételei?

  • Milyen állapotban vannak a vízvezetékek és a lefolyók?
  • A mosogató és a mosogatógép vízcsatlakozásait át lehet helyezni?
  • Szépek még a fali csempék, vagy speciális festékkel lefesthetők?
  • Szüksége van új fényforrásokra a világításhoz? Kell ehhez új vezeték?
  • Energiatakarékosak az elektromos készülékek, vagy újak kellenek?
  • Használható még a padlóburkolat, vagy új csempét vagy laminált kell hozzá?

(az eredeti cikk megtekinthető az alábbi elérhetőségen: https://www.doozer.de/ratgeber/kuechensanierung/)