Ügyfélszolgálat: +36-29/323-323 | Üzletünk: 2225 Üllő, Pesti út 39.

Pullservice magazin

Ingatlan eladása előtt: a nedves helyiségek, például fürdőszobák és konyhák értékének növelése

2022.11.25 15:11
Ingatlan eladása előtt: a nedves helyiségek, például fürdőszobák és konyhák értékének növelése

Értéknövelés az ingatlan eladása előtt

A legtöbb leendő vásárló számára a fürdőszobai és konyhai szerelvények állnak a prioritások élén, az értéknövelő fürdőszoba-felújítás elsőbbséget élvez a konyhával szemben. Vegye figyelembe, hogy néhány új tulajdonos saját konyhát építtet. Ezért elegendő lehet a konyha vizuális javítása, miközben a fürdőszoba teljes felújításon megy keresztül.

Előzetes szempontok egy értéknövelő fürdőszoba felújításhoz

A korszerű fürdőszobák kialakítása jelentősen megnöveli a fürdőszoba értékét. Ezt a térbeli koncepciót azonban nem mindig lehet könnyen megvalósítani a meglévő épületekben. A modern fürdőszobának a helyiség méretén túlmenően bizonyos funkciókat is teljesítenie kell, amelyek a fürdőszoba típusától függenek, megkülönböztetve a családi fürdőszobákat és az akadálymentes többgenerációs fürdőszobákat, valamint a fitnesz-, wellness- és szépségfürdőket. . Ezért fontos, hogy néhány előzetes megfontolást megfontoljon a fürdőszoba kialakításánál:

  • Melyik fürdőszoba típus felel meg a célcsoportomnak?
  • Milyen funkciókkal kell rendelkeznie az új fürdőszobában?
  • Milyen legyen a szín és a csempe kialakítása?
  • Milyen anyagokat kell használni a fürdőszoba kialakításához?
  • Kád és/vagy zuhanyzó – mely higiéniai tárgyak legyenek az új fürdőszobában?
  • Hogyan fűtsük a fürdőszobát – radiátorral vagy kényelmes padlófűtéssel?
  • Mennyibe kerüljön a fürdőszoba felújítás?

A fürdőszoba felújítás költsége

A fürdőszoba felújítás költségei széles skálán mozognak. Önmagában az anyagköltség és a szaniter tárgyak és szerelvények kiválasztása jelentős eltéréseket mutat. Ehhez jönnek még a munkaerőköltségek. Ezen okok miatt aligha lehet számszerűsíteni egy fürdőszobafelújítás átalányárat.

Értéknövelő intézkedések a konyhában

Értéknövelő intézkedések a konyhában is megvalósíthatók. Nem mindig szükséges a teljes körű megoldás a teljes felújítás formájában. Néha kisebb méretek is elegendőek ahhoz, hogy egy konyha modern megjelenést kapjon.

Ha a konyha továbbra is jó állapotban van, kis költségvetéssel is végrehajthatók változtatások. Ha a konyha homlokzata kopottnak tűnik, többféleképpen is felújíthatja őket. Az egyik lehetőség a konyhai frontok cseréje, amelyek meghatározzák a konyha hangulatát. Választhat műanyag fóliából, valódi fából, furnérozott fából, melamingyanta bevonattal, üvegből és matt vagy fényes színű lakkból készült konyhai frontok között, hogy a legfontosabb anyagokat említsük.

Az új konyhai fogantyúk kiemelik a konyhai frontok stílusát, és kiemelik a vidéki konyha vagy a dizájner konyha hangulatát. Ugyanilyen nagyszerű hatást érhet el a különböző színben, mintában és minőségben kapható munkalapok cseréjével. A tömörfa munkalapok kiváló minőségűek a laminált munkalapokhoz képest, míg a gránit munkalapok nemes és stabil változata. Egy feltűnően festett fal vagy mintás tapéta segítségével harmonizálhatod a színvilágot, vagy új hangsúlyokat adhatsz.

Teljes körű felújítás esetén újrateremtik az alapokat, korszerűsítik a funkciókat vagy a munkafolyamatokat. Ezzel egyidejűleg új megjelenés is létrehozható, amely a klasszikus, időtálló változattól a vidéki konyháig és az ultramodernig terjed. A sütő és a hűtőszekrény mellkasmagasságban van elhelyezve. Az e-eszközök műszakilag korszerűek és energiatakarékosak. Az étkezőrész kreatívan a konyhába van beépítve, az alsó szekrényekben pedig a szekrényajtók helyett fiókok vannak. A konyha szerkezete változtatható és térben áttervezhető U vagy L alakban vagy szigetes megoldásként is kialakítható.

A konyha felújításának költsége


A konyhafelújítás költségeiről is nehéz pontos számot adni. Van választási lehetőség az elektromos készülékek minőségét illetően. Ez egyaránt vonatkozik a standard felszerelt konyhákra és a jó minőségű berendezésekkel felszerelt konyhákra. 

Sokkal olcsóbb a konyha részleges felújítása, amit saját maga vagy szakember végezhet el. Mindkét változatnál felmerülhetnek az új csempék, valamint a festési és tapétázási munkák költségei, valamint a szakemberek munkaideje.

A fürdőszoba és a konyha korszerűsítése költségigényes értéknövelő intézkedés, amely jelentősen befolyásolja az eladási ár növekedését. Fürdőszoba- és konyhafelújítással a tényleges költségektől függően 10 és akár 20 százalék közötti értéknövekedést is elérhető.Ez attól is függ, hogy melyik célcsoportot célozza meg a ház eladásával.

Az idősebbek nagyobb jelentőséget fognak tulajdonítani az akadálymentes fürdőszobának, mint például a gyermekes családok. Ezeket a szempontokat is vegye figyelembe döntésében. Itt is érvényes az a megjegyzés, hogy először meg kell határoznia a rendelkezésre álló költségvetést, mielőtt meghatározná a felújítási munka terjedelmét.

(a teljes cikk az alábbi linken olvasható:https://www.dieimmoberater.de/immobilienverkauf/wertsteigerung/bad-kueche/)